
SKAAL Matbar på Grünerløkka er et av de stedene som får deg til å stoppe opp, smake, og tenke: Hva i all verden gjorde de her? Det serveres skål etter skål med nydelige smaksopplevelser laget på overraskende ingredienser. Vegetarserveringen var alt annet enn "trygge grønnsaker". Her handler det om smaker som man tror vil kræsje, men som likevel lander perfekt. Og Pepsi MAX – passer godt til alt.
Atmosfære – Delingskultur
Du tenker kanskje "skål!" som i lyden av glass som slår mot hverandre i feiring, men det er faktisk ikke det navnet SKAAL betyr. Restauranten er oppkalt etter de små skålene spredt utover bordet som sendes og deles i godt lag. Restauranten spesialiserer seg på disse unike, små rettene og anbefaler 3-4 retter på deling om man kommer i tospann. Delingskulturen viser seg i andre former i dette lokalet. Bordene er plassert kanskje litt vel nært hverandre, så kanskje spar krangelen eller frieriet til parken utenfor restauranten.


Menyen – Kjøtt hvem da?
Ja, 90% av menyen er vegetar. Noen tenker kanskje at det er kjipt og at man skulle tatt med løvblåseren hjemmefra, men hos SKAAL er dette virkelig ikke grunn til skuffelse eller misnøye. Hver eneste rett på den listen smakte uforskammet godt. Her får man doughnut med fylt krabbe, fritert Mont d'or (crispy smeltet ost), ørret og kremost, og enda mye mer. Menyen er fullspekket med kombinasjoner hvor man peker på retten med "smak på dette"-øyne. Og for all del – ikke dra derfra uten å prøve desserten "Sticky Toffee". Retten baserer seg på en type bløtkake, eller "sponge cake" som engelskmennene kaller den, dadler, mørk toffee says og hjemmelaget melkeis. Beskrivelsen kan høres rart ut, men her må du bare stole på at anmelderens x antall restaurantbesøk kan komme til nytte.






.webp)
.webp)
