SKAAL Matbar – Matkunst på løkka SKAAL Matbar på Grünerløkka byr på kreative småretter som overrasker, imponerer og deler bordet i beste forstand. Her kombineres uventede smaker, delingskultur og en avslappet atmosfære, og Pepsi MAX passer perfekt til hele opplevelsen. Food 2025-12-02

SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

SKAAL Matbar på Grünerløkka byr på kreative småretter som overrasker, imponerer og deler bordet i beste forstand. Her kombineres uventede smaker, delingskultur og en avslappet atmosfære, og Pepsi MAX passer perfekt til hele opplevelsen.

Credits:
SKAAL Matbar – Matkunst på løkka
SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

SKAAL Matbar på Grünerløkka er et av de stedene som får deg til å stoppe opp, smake, og tenke: Hva i all verden gjorde de her? Det serveres skål etter skål med nydelige smaksopplevelser laget på overraskende ingredienser.  Vegetarserveringen var alt annet enn "trygge grønnsaker". Her handler det om smaker som man tror vil kræsje, men som likevel lander perfekt. Og Pepsi MAX – passer godt til alt.

Atmosfære – Delingskultur

Du tenker kanskje "skål!" som i lyden av glass som slår mot hverandre i feiring, men det er faktisk ikke det navnet SKAAL betyr. Restauranten er oppkalt etter de små skålene spredt utover bordet som sendes og deles i godt lag. Restauranten spesialiserer seg på disse unike, små rettene og anbefaler 3-4 retter på deling om man kommer i tospann. Delingskulturen viser seg i andre former i dette lokalet. Bordene er plassert kanskje litt vel nært hverandre, så kanskje spar krangelen eller frieriet til parken utenfor restauranten.

Menyen – Kjøtt hvem da?

Ja, 90% av menyen er vegetar. Noen tenker kanskje at det er kjipt og at man skulle tatt med løvblåseren hjemmefra, men hos SKAAL er dette virkelig ikke grunn til skuffelse eller misnøye. Hver eneste rett på den listen smakte uforskammet godt. Her får man doughnut med fylt krabbe, fritert Mont d'or (crispy smeltet ost), ørret og kremost, og enda mye mer. Menyen er fullspekket med kombinasjoner hvor man peker på retten med "smak på dette"-øyne. Og for all del – ikke dra derfra uten å prøve desserten "Sticky Toffee".  Retten baserer seg på en type bløtkake, eller "sponge cake" som engelskmennene kaller den, dadler, mørk toffee says og hjemmelaget melkeis. Beskrivelsen kan høres rart ut, men her må du bare stole på at anmelderens x antall restaurantbesøk kan komme til nytte.

Editor's choice

Døgnvill Burger Bjørvika – Et lite julemirakel

Døgnvill Burger Bjørvika – Et lite julemirakel

Døgnvill Burger Bjørvika – Et lite julemirakel

Døgnvill Burger Bjørvika – Et lite julemirakel

SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

Brasserie Coucou – Fransk mat uten stiv snute

Brasserie Coucou – Fransk mat uten stiv snute

Brasserie Coucou – Fransk mat uten stiv snute

Brasserie Coucou – Fransk mat uten stiv snute

Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Lorry Restaurant – Julemodus aktivert

Lorry Restaurant – Julemodus aktivert

Lorry Restaurant – Julemodus aktivert

Lorry Restaurant – Julemodus aktivert

Oppskrift – Ribbe med Asian-style Pepsi glaze

Oppskrift – Ribbe med Asian-style Pepsi glaze

Oppskrift – Ribbe med Asian-style Pepsi glaze

Oppskrift – Ribbe med Asian-style Pepsi glaze

Brasserie Hansken – En tidløs adresse i Oslo

Brasserie Hansken – En tidløs adresse i Oslo

Brasserie Hansken – En tidløs adresse i Oslo

Brasserie Hansken – En tidløs adresse i Oslo

Bastard Burgers Solli – En saftig pause fra julematen

Bastard Burgers Solli – En saftig pause fra julematen

Bastard Burgers Solli – En saftig pause fra julematen

Bastard Burgers Solli – En saftig pause fra julematen