Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken Pepsi anbefaler et førjulsbesøk på Bistro Fourrage, en franskperle på Løkka der du kan lade opp med treretters, gode vibber og iskald Pepsi. Food 2025-12-02

Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Pepsi anbefaler et førjulsbesøk på Bistro Fourrage, en franskperle på Løkka der du kan lade opp med treretters, gode vibber og iskald Pepsi.

Credits:
Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken
Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Julegave-shopping, julebord, eksamenstid… Det er mye man skal rekke før julen ringer inn. Men desember skal være tiden for hygge og det mener Pepsi burde prioriteres. Derfor er det eneste fornuftige: å stryke to do-listen og dra ut for å lade opp. 

På Bistro Fourrage får du treretters, massevis av entreer, Pepsi og et godt stykke fransk sjarm. Det er rart hvor mye gode vibber et skikkelig restaurantbesøk kan gi – og kanskje til og med energien til å gyve løs på julestria dagen etter.

Atmosfære og stemning

Mellom Torggata og nedre Løkka ligger Bistro Fourrage og lyser opp gatene som får deg til å stoppe opp og tenke: "Dit vil man inn." Innenfor dørene blir følelsen enda tydeligere. Lyden summer mellom treverk, mykt lys, småprat og kjøkkenet. De små bordene sitter akkurat tett nok til at stemningen bruser, men romslig nok til at man kan ha sine egne stunder. Servitørene kommer med gode anbefalinger, er vennlige og rause med tanke på mengden blits som ble brukt ved bordet. Den åpne kjøkkenløsningen gjør sitt: Du ser kokkene jobbe, dandere og hele stedet føles som en slags live-versjon av Chefs Table.

Smaksreisen – Litt av alt

Sulten og ubesluttsom er dette det eneste smarte du kan gjøre: bestille litt av alt. På Bistro Fourrage viste det seg å være en ti av ti taktikk.

Entreer og småretter

Kvelden startet med østers. De hadde to forskjellige, så det ble en av hver sort: Rene, salte, helt klassiske, bare med et dryss sitron og sherry-eddik. Den andre var gratinert med Comté og saus vierge. Det kom også en annen Comté-favoritt: Gougères som i bunn og grunn er vannbakkels med smeltet ost inni. Genialt.

Den råmarinerte kveiten (flétan cru) var neste favoritt: syrlig, frisk, delikat. Førfesten ble toppet med et charcuterie board fylt med spekemat.

Når tilbehøret stjeler søkelyset

Så kom et høydepunkt: «Le poisson du jour» eller dagens fisk som det heter på godt norsk. Torsk med hjerteskjell og fennikel. Sausen var så god at den kunne nippes som en liten aperitiff. Det ble demonstrert rundt bordet i filmsnutten. Ingen angrer. Hovedretten var grillet and fra Holte gård, savoykål og potetkroketter. Som regel er det kjøttet som får æren, men kålen og potetkroketten var det som fikk øynene til å utvide seg.

Finalen – Dessert (les: lykke)

Sjokolademousse er best på fransk. Servert med et tynt lag marengs og kirsebærkompott. Etter første skje ble det stille rundt bordet og etter kort tid var det ikke noe sjokolademousse igjen å se. 

Helhetsvurdering

Bistro Fourrage treffer en sjelden balanse. Det føles fransk, men uten å tippe over i stiv fine dining. Lydnivået er akkurat slik man vil ha det; energisk, men samtidig rolig nok til at man kan snakke godt sammen.

Dette er stedet du velger når du vil:

  • samle vennegjengen og dele deg gjennom hele menyen
  • ha en datekveld med akkurat passe romantikk
  • feire uten stor ståhei

Konklusjon

Bistro Fourrage er en påminnelse om hvorfor man burde gå ut og spise litt oftere. Det er et sted som gir energi, ikke tar den. Dra dit med folk du liker, bestill litt av alt og ikke hopp over desserten. Førjulstiden kan være ganske fin når man bare setter seg ned og nyter.

Editor's choice

Døgnvill Burger Bjørvika – Et lite julemirakel

Døgnvill Burger Bjørvika – Et lite julemirakel

Døgnvill Burger Bjørvika – Et lite julemirakel

Døgnvill Burger Bjørvika – Et lite julemirakel

SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

SKAAL Matbar – Matkunst på løkka

Brasserie Coucou – Fransk mat uten stiv snute

Brasserie Coucou – Fransk mat uten stiv snute

Brasserie Coucou – Fransk mat uten stiv snute

Brasserie Coucou – Fransk mat uten stiv snute

Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Bistro Fourrage – En skjult perle på Ankerløkken

Lorry Restaurant – Julemodus aktivert

Lorry Restaurant – Julemodus aktivert

Lorry Restaurant – Julemodus aktivert

Lorry Restaurant – Julemodus aktivert

Oppskrift – Ribbe med Asian-style Pepsi glaze

Oppskrift – Ribbe med Asian-style Pepsi glaze

Oppskrift – Ribbe med Asian-style Pepsi glaze

Oppskrift – Ribbe med Asian-style Pepsi glaze

Brasserie Hansken – En tidløs adresse i Oslo

Brasserie Hansken – En tidløs adresse i Oslo

Brasserie Hansken – En tidløs adresse i Oslo

Brasserie Hansken – En tidløs adresse i Oslo

Bastard Burgers Solli – En saftig pause fra julematen

Bastard Burgers Solli – En saftig pause fra julematen

Bastard Burgers Solli – En saftig pause fra julematen

Bastard Burgers Solli – En saftig pause fra julematen