
Nei takk til julestresset i Oslo. La oss ha en kveld i Paris! Franske Brasserie Coucou er et sted du drar når du vil ha skikkelig god mat uten å føle at du må sitte rett i ryggen. Her er det en avslappet og uformell stemning, men et ordentlig profesjonelt sted hvor fokuset ligger på gode råvarer. Og har du prøvd østers sammen med Pepsi MAX? Overraskende god kombo!
Atmosfære – Hei, kjære venner
Coucou ligger midt i Oslo, i Henrik Ibsens gate, og sprer en stemning som ønsker oss velkommen inn som kjentfolk. “Hei, kjære venner” er nettopp det Coucou betyr på fransk. Servicen er profesjonell, men likevel får man følelsen av at man er hjemme hos noen som virkelig kan mat og drikke.
På menyen
Maten på Coucou spiller på klassikerne, men med en moderne vri. Østers ble servert med en digg frisk vinagrette til. Det kan nemlig være noe av det beste å bestille her i julen, siden østers nettopp er i sesong på vinteren.
Så kom tartaren av entrecôte, noe som gir den mer smak enn om man bruker et magert kjøttstykke. Og er det én rett du er nødt til å teste her, så er det denne tartaren. Den er helt nydelig. Det grillede brødet som kommer med tartaren, gjør nesten at det virker som en dekonstruert burger.

Sjøkreps er noe av det aller beste man kan få. På Coucou er det bare å bruke hendene for å knekke åpen klørne om man vil, for å få ut litt ekstra smakfullt kjøtt.
Moules frites er jo også en selvfølge i juletider siden blåskjellene, på samme måte som østersene, er i sesong i jula og på vinteren. Pommes fritesen som følger med blåskjellene er helt fantastisk sprø og saftige, og med aiolien blir det virkelig prikken over i’en.
Andeconfiten de serverer på Coucou er kanskje noe av det møreste og saftigste kjøttet som finnes. Det smelter seriøst bare av beina, og i munnen. Hvis du ikke velger tartaren så er andreconfiten absolutt til å anbefales.
Kaayne spiser mat
Kaayne, kjent som @kaaynelagermat, og som tok turen til brasseriet sier:
«Coucou er rett og slett et sted du drar til når du vil ha en solid kveld med bra mat og uten at det faktisk blir så forbanna pretensiøst. Det passer perfekt inn i en litt rå desemberkveld i Oslo. Og ikke glem at de har iskald Pepsi MAX på vintage glassflasker der.»
.webp)
.webp)
Konklusjon
Brasserie Coucou er stedet du drar når du vil ha fransk mat med sjel, men uten rare regler eller stiv snute. Det er høyt nivå, men ikke stivt; avslappet, men ikke slurvete. I desember gir denne restauranten deg et nødvendig pusterom: god mat, varme omgivelser og tid til å prate, le og roe ned.






.webp)
.webp)
