No items found.
.webp)
Pepsi smaker godt til julemiddagen, men visste du at Pepsi også kan være en del av den? Will Palor viser hvordan han gjør om ribberester til et helt nytt og skikkelig godt måltid. Sånn lager du ribbe med en Asian-style Pepsi Glaze.
Du trenger
- Ribberester
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 sjalottløk, hakket
- 1 Thai chili, finhakket
- 1 pak choi, delt i fire
- 2 ss Mørk soyasaus
- 4 ss Lys soyasaus
- 1 ss brunt sukker
- En god skvett Pepsi MAX
- Ris til servering
- Nøytral olje til steking
Slik gjør du
- Forbered grønnsakene: La ribberestene vente litt. Hakk hvitløk, sjalottløk og chili. Del pak choi i fire. Sett ris til koking ved siden av.
- Start glazen: Varm en panne med litt olje og fres hvitløk og sjalottløk til de blir gyldne.
- Bygg smaken: Tilsett mørk og lys soyasaus, og rør inn brunt sukker.
- Den uventede ingrediensen: Hell i en god skvett Pepsi MAX. Den gir en renere, rundere sødme og hjelper glazen med å tykne uten å bli brent.
- Vend inn ribba: Når glazen er blank og litt sirupete, vend inn ribberestene og la dem varme seg gjennom. (I videoen ble dette steget glemt. Ikke gjør det samme.)
- Server: Legg pak choi i panna et minutt eller to, eller gi den et lett sear på siden. Server alt med rykende varm ris.
.webp)
.webp)
Resultatet? Ribberester som føles som en helt ny rett: fyldig, søt, salt, spicy og perfekt for dager hvor du vil ha noe raskt, men skikkelig digg.
.webp)
Utforsk
Oslo







.webp)
